Co-medierea in cazurile transfrontaliere


  1. Nu ne referim la cazurile de rapire internationala care fac obiectul activitatii EUROPOL, ci la cazurile de divort in care unul dintre parinti are cetatenie straina si decide sa revina pe teritoriul tarii sale alaturi de copil, dar fara celalalt parinte si in absenta acordului sau.

    Aceste cazuri sunt tratate de catre autoritati ca fiind cazuri de rapire internationala.


    In cazurile de răpire internațională Co-medierea este benefica si eficienta intrucat expertiza si experienta a 2 mediatori sporeste probabilitatea ajungerii la o rezolutie agreata de ambele parti si poate facilita crearea unei atmosfere calme și constructive pentru discuții.

     

    De asemenea, este necesar ca in cazul Co-medierii transfrontaliere, mediatorii sa aiba anumite competente lingvistice. Mediatorii ar trebui sa vorbeasca fluent cele 2 limbi materne ca și părțile in cauză sau să aibă fluență sau o bună cunoaștere a acestor limbi străine.

     

    În acest caz însă, mediatorul care vorbește două limbi străine va juca si rolul de interpret. 

     

    Desi mai costisitoare, co-medierea este alegerea potrivita in cazul situatiilor complexe cu element de extraneitate in care mediatorii sa aiba pregatirea profesionala, experienta si competentele lingvistice potrivite solutionarii cauzelor.


    Sursa: e-justice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mediatori: Cristina Tutu si Loredana Anton

Mediator Cristina Tutu  Licentiata in Drept, Universitatea Al.I. Cuza, Iași, avocat stagiar in Baroul din Florența, Italia. In anul 2014 am ...